MEHMET BEĞEN ANAOKULU TARİHÇESİ

MEHMET BEĞEN ANAOKULU

Okulumuzun inşaatına 1990 yılında başlanmıştır. 6 yıl temel atılmış vaziyette kaldıktan sonra 1996 yılında Sayın Azmi BEĞEN’ in katkılarıyla okul inşaatı 2 yılda tamamlanmış ve okulumuza Azmi BEĞEN’ in rahmetli babası MEHMET BEĞEN’ in adı verilmiştir. Okulumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzu yaptıran Azmi BEĞEN hizmete devam etmiş okulumuza çok amaçlı spor salonu, toplantı salonu, düğün salonu, yemek salonu içeren bina kazandırmıştır. Sayın Azmi BEĞEN okulumuza olan ilgisini hiç esirgememiştir. Bilgisayar laboratuvarı, okul bahçesinin ağaçlandırılması, okul bahçesine çeşme yapılması ve daha birçok katkıyı yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. 1998 eğitim öğretim yılında 350 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan okulumuz; çalışanlarının, öğrencilerinin ve velilerinin üstün başarma azmi ve kararlılığı ile her geçen gün büyük bir talep ile karşılaşmıştır. Statüsünde bir adet olmak üzere toplam iki adet genel idari hizmetleri çalışanımız mevcuttur. Okulumuzun bugüne gelmesinde öğretmenlerimizin büyük emeği ve fedakârlığı vardır. Anasınıfı ve branş öğretmenleri olmak üzere öğretmenimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Öğretmenlerimiz geleceğimize umutla bakmaktadır. Okulumuz velilerimizin katkılarıyla, 32 yılda Konya’nın en donanımlı okullarından birisi haline gelmiştir. Velisi, öğretmeni, öğrencisi ve okul yönetimiyle her alanda toplam kaliteyi yakalamak ve çalışma anlayışı haline getirmek için iş birliği ve dayanışma içinde yılmadan çalışma azmi içindedirler. Genel kalite anlamında, eğitim öğretim alanında grafiğimiz sürekli yükselmektedir. Sosyal kültürel çalışma ve etkinliklerimiz eğitim öğretimimize paralel olarak baş döndürücü bir ivme ile sürmektedir. Mehmet Beğen Ortaokulu ve Anaokulu geleceğe, inançlı çağdaş, sorgulayıcı, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle dolu gençler yetişmektedir; yetiştirmeye de devam etme azim ve kararlılığındadır.

Mehmet Beğen Anaokulu, Ortaokul bünyesinde 2022 yılında Mehmet Beğen Anaokulu olarak hizmet vermektedir. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 110 öğrencisiyle eğitime başlamıştır. Bir okul müdürü, okul müdür yardımcısı, beş öğretmen ve bir yardımcı personelimiz bulunmaktadır. Mehmet Beğen Anaokulu yaparak yaşayarak öğrenme ortamları sunarak, öğrencilerimizin değerlerini özümsemiş, kendini yenileyebilen, ne istediğini bilen, üreten ve ürettiğini paylaşan fertler olmaları için çalışıyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz. Mehmet Beğen Anaokulu vizyonumuz” Köklü Bir Geçmişi Güçlü Yarınlara Taşıyan Bir Kurum Olmak”.